NEWTOP

 De Optometriepraktijk

Bij Newtop kunt u op afspraak oogonderzoek laten verrichten. Hiervoor belt u met 0320 320000, mailt u naar info@newtop.nl of u stuurt een WhatsApp naar 0624698920. Via het contactformulier kunt u ook een bericht achterlaten.

Een optometrist is iemand tussen opticien en oogarts in. Hij is ervoor opgeleid onderscheid te maken tussen een technisch of medisch oogprobleem. Technische problemen lossen we zelf op en we verwijzen naar huis-/oogarts wanneer er sprake is van een medisch probleem. Hierdoor is de optometrist een prima startpunt wanneer er iets is met uw zicht.


Brillen

Wanneer blijkt dat u het beste af bent met een bril dan komt u in een wereld waar vorm, functie en mode de hoofdrol spelen. Zo heeft de veertiger die problemen krijgt met lezen heel andere wensen dan de ervaren multifocaal brildrager die beter op zijn beeldscherm wil kunnen kijken. Of diegene die veilig in de bouw wil werken of de sporter die niet gehinderd wil worden in het presteren. Wat dacht u van alle soorten ontspiegelingen of glasdiktes. Het goedkoopste is niet altijd het beste en het beste is zeker niet altijd het duurste.


Brillen op maat

Naast onze ruime collectie monturen kunnen wij u ook een maatwerk oplossing bieden. Door het meten van de verhoudingen en maten van uw gezicht zijn wij in staat een perfect op maat gemaakt kunststof montuur te ontwerpen.  Hiervoor nemen we rustig de tijd en u heeft keuze uit vele kleuren. Er wordt een gekalibreerde foto van u genomen waarop we een montuur creëren. Dit model wordt gemaakt, alleen voor u, met de garantie dat de bril 100% naar wens is. Ook het namaken van die ene superfijne bril die niet meer leverbaar is, behoort tot de mogelijkheden.


Contactlenzen

Er zijn enorm veel soorten contactlens. Naast de bekende zachte en vormstabiele varianten hebben we veel keuze in multifocale lenzen, lenzen met cilinder en zelfs lenzen die het hele hoornvlies overkoepelen (sclerale lenzen). Vaak worden deze sclerale lenzen op medische indicatie aangemeten.
Ook zijn er contactlenzen die de hoornvliezen ’s nachts zachtjes in een andere vorm masseren waardoor u overdag geen lenzen in hoeft. Een geweldig en veilig alternatief voor een bril, lenzen én refractie chirurgie (laseren).

Droge ogen

Veel mensen hebben last van droge branderige of juist tranende ogen. Veel droge ogenklachten leiden tot extra traan aanmaak om de ongewenste stoffen weg te spoelen. Maar dit heeft weer andere gevolgen.

Er zijn veel oorzaken mogelijk. Soms is het een bacterie of allergie. Vaak is het een verstoring van de ooglidkliertjes waardoor de delicate opbouw van de traanfilm uit balans raakt. Ook kan langdurig beeldschermgebruik een oorzaak zijn.

Meestal gebruikt u een druppeltje om tijdelijk het comfort terug te brengen, maar daarmee wordt de oorzaak niet weggenomen.

Wij voeren een gedegen onderzoek uit om duidelijk te krijgen wat de oorzaak is om vervolgens een juiste oplossing te kiezen. Voor dit onderzoek wordt o.a. een spleetlamp gebruikt. Dit is een microscoop waardoor het oog en de oogleden heel nauwkeurig bekeken worden. Ook wordt hierbij de traanfilm onderzocht.

Wanneer de balans weer hersteld is krijgt u uw comfort weer terug.

Voor de zekerheid

Soms wilt u gewoon uw ogen na laten kijken, een soort zicht-APK. Newtop garandeert een onafhankelijk onderzoek met duidelijke uitleg. Alles op gebied van montuur, glazen, contactlenzen en ooggezondheid kunnen we beoordelen. Ook kunnen wij u alleen informatie geven over uw ogen. Newtop werkt uitsluitend met optometristen en op afspraak. Hierdoor hebben we echt tijd voor u.


U kunt hier onze prijslijst downloaden (5MB).